NFC مخفف کلمه Near Field Communication است و همان طور که از اسم آن بر می آید مجموعه ای از استانداردهای مخابرات بی سیم در فاصله های بسته و کوتاه است.تلفن های هوشمند و یا گجت هایی که از امکان اِنافسی برخوردارند می توانند به سادگی اطلاعات را بین خود جابهجا کنند.
اِنافسی و (RFID (Radio Frequency IDentification گاهی به جای یک دیگر به کار می روند. اما در حقیقت NFC نسخه جدید تری از RFID است. امواج RFID می توانند بُرد بیشتری داشته باشند. مثلا در هنگام عبور از عوارضی با استفاده از این تکنولوژی شماره دستگاه پردازنده خودکار عوارض شما خوانده می شود. در حالی که برد ارتباطی اِنافسی به ۴ اینچ محدود شده. این موضوع اِنافسی را برای کاربرد های حساس مانند موارد استفاده از کارت اعتباری و یا ورود به محل های امنیتی بسیار کارآمد می کند.
NFC امکان برقراری ارتباط دو طرفه را به وجود می آورد در حالیکه RFID یک تکنولوژی خواندن یک طرفه است. انتقال عکس و کانکت ها بین وسایل رایج تریت کاربرد اِنافسی می باشد.
کدام وسیله ها مجهر به اِنافسی هستند؟
بیشتر تلفن های هوشمند و تعدادی از لپتاپ های جدید دارای چیپ اِنافسی می باشند. لیست کاملی از ابزارهای مجهز به اِنافسی توسط سایت دنیای اِنافسی فراهم شده است. Google nexux, HTC, Blackberries و بسیاری دیگر از وسایل هم اینک مجهز به این تکنولوژی می باشند. چیپ های اِنافسی در “تگ” ها نیز جاسازی شده اند و نشان می دهد که دستگاه های شما با کدام یک می تواند ارتباط برقرار کند.
با NFC چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟
اِنافسی بیشتر از هر چیزی با “کیف پول موبایل” در ارتباط است. ایده ای که تلفن هوشمند شما را جایگزین پول نقد و کارت های اعتباریتان خواهد کرد. بدین ترتیب با یک تپ بر روی موبایل می توانید پول خرید خود را پرداخت کنید. Google Wallet یا کیف پول گوگل یک مثال در این مورد است. شما می توانید اطلاعات کارتهای اعتباری خود را در گوگل والت ذخیره کنید و یک “کارت بانکی مجازی” دریافت کنید و با آن تمام خریدها و هزینه های خود را پرداخت کنید.
علاوه بر پرداخت با موبایل کاربردهای دیگر اِنافسی عبارتند از:
۱-پرداخت پارکومتر
۲-دریافت بلیط یا کارت پرواز
۳-باز و بسته کردن درها
۴-دانلود اطلاعات